Haga 5

Sätter upp mitt snygga kromade trumset innan en spelning i Olofström.


Haga 5-loggan var i röd sammet med glitter på...jättesnyggt.

En helsida i Sydöstran lyckades vi få den 14 juli 1975.

Klicka på den och njut. Synd att det inte var en färgbild. Då hade våra vackra glansiga knallblå skjortor kommit till sin rätt.....eller kanske tur att den är svart-vit.

Haga 5

Marie, Eva, Lasse, Sonny och Gerd repar i Sonnys sommarstuga.

Haga 5 var ett dansband från Ronneby som fanns några år i mitten av sjuttiotalet.


En sak som var lite speciell med bandet var att det var tre tjejer och två killar.


Eva  Pettersson -  sång

Marie Johansson - elbas

Gerd Nilsson - gitarr

Sonny Sandin - gitarr, keyboard

Lasse Andersson - trummor.

Jag hette Andersson på den tiden.


Vi spelade ofta på bl.a.:

Hotell Linden i Emmaboda,

Statt i Kristianstad och

Forsakar i Degeberga.


Innan jag kom med i bandet våren -75 hade Kenneth Martinsson spelat trummor.

Eva avlöstes senare av Anne-Li.Vår fina lilla buss. En höger-styrd Volvo men med dörren på rätt, höger, sida. Vi hann (orkade) aldrig bygga dörrar

bak för i och urlastning. Besiktningen hade nog inte gillat vårt lastförskjutnings-skydd, som inte heller blev helt färdigt.

Det var smalt i dörren, nån gång hade vi en organist med och då fick vi skruva av dörren för att få in och ut orgeln. Det var inte så roligt mitt i natten. Det hände också att bussen vägrade starta och då var det tur att alla gäster inte hunnit hem. Med en liten knuff kom vi ofta igång. Värmen var inte heller den bästa vill jag minnas.

Det var en mycket lärorik tid även om jag inte älskade musiken vi spelade.

Jag fick råd att köpa mitt Slingerlandset som jag fortfarande har kvar.


Rutin på att packa upp och ner, disciplin för att få allt på plats, packa effektivt, spela fyra timmar per kväll och se glad ut är saker jag har haft mycket nytta av senare i musiklivet.


På den tiden hade dansbanden ofta månadsspelningar på ett och samma ställe. Då spelade vi onsdag, fredag och lördag. Vi hade ganska många sådana på bl a Hotell Linden i Emmaboda och Statt (eller Frimus?) i Kristianstad.


Det var ganska bekvämt för vi slapp att packa upp och ner varje kväll utan kunde komma en halvtimme innan vi skulle börja och åka hem en kvart efter sista låten. Det var rätt bra för vi skulle alla upp och jobba dan efter, åtminstone mitt i veckan. Sen lärde man känna både personalen på stället och ofta även gästerna som återkom kväll efter kväll.


En gång spelade vi i Åhus Folkets park och på den andra scenen stod Lasse Stefans, de var stora redan då.


Vi gjorde, om jag inte minns alldeles fel, en inspelning i en studio nånstans utanför Kristianstad. Vi fick med oss var sitt kassettband därifrån. Mitt har naturligtvis försvunnit med åren. Vore väldigt kul att höra det igen...eller inte.